Teritoriul, calitatea mediului
Populație
Activități economice
Organizarea socială și instituțională
Teritoriul, calitatea mediului
Populație
Activități economice
Organizarea socială și instituțională
Teritoriul, calitatea mediului
Populație
Activități economice
Organizarea socială și instituțională
Teritoriul, calitatea mediului
Populație
Activități economice
Organizarea socială și instituțională
În cadrul SDL s-a asigurat atât promovarea egalității dintre bărbați și femei și a integrării de gen, cât și prevenirea oricărei discriminări pe criterii de sex, origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală.
În cadrul acestui parteneriat sectorul public este reprezentat de cele 13 UAT-uri și o școală, societatea civilă este reprezentată de 7 ONG-uri, majoritatea asociaţii şi fundaţii, activând în domeniile agroturismului, ecoturismului, protecţiei mediului şi naturii, activități ale tinerilor, minorități, alături de ACOR (Asociaţia Comunelor din România- Filiala Suceava) și 38 de societăți private (SRL, II, PFA, Asociatii si o Cooperativa agricola).
Principalele domenii de activitate ale firmelor partenere sunt: turism (majoritatea), prelucrarea lemnului, activităţi comerciale, construcţii, transport, prelucrarea laptelui, creşterea animalelor.
Partenerii au participat activ și au colaborat la toate activitățile și întâlnirile realizate pentru elaborarea strategiei GAL Bazinul Dornelor, fiind interesați de implementarea unei strategii cât mai complexă și realistă, adaptată la cerințele teritoriului.
După semnarea deciziei de finanțare, s-a stabilit calendarul și informarea partenerilor, actorilor locali, de activitatile de animare viitoare.
Echipa de proiect a stabilit activitățile și responsabilitățile fiecărei persoane și termenele de realizare a acestor activități. S-au informat printr- o invitație partenerii, actorii locali cât și reprezentanții UAT despre termenele și datele realizării acțiunilor de animare.
S-au realizat 13 acțiuni de animare la nivelul fiecărui UAT partener, în perioada 9.10.2023 - 13.10.2023, (Șaru Dornei, Dorna Arini, Crucea, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Coșna, Ciocănești, Cîrlibaba, Iacobeni, Bilbor,Panaci și orașele Broșteni si Vatra Dornei ) din cadrul teritoriului de către un grup de lucru. Grupul de lucru ( membrii echipei de proiect impreuna cu reprezentantii fiecarui UAT) au stabilit inițial prioritățile fiecărui partener pentru dezvoltarea mediului rural aferent și cum se va putea obține acest lucru. La fiecare acțiune de animare s-au distribuit materiale de promovare pentru animare cu informații privind finanțarea proiectelor prin PNS (afișe, pliante, bloc-notes, pix-uri, stick-uri și sacoșe) și s-au completat chestionare de către fiecare participant.
La cele 13 activități de animare au participat 327 de persoane, conform listelor de prezență.
După centralizarea activității de animare, s-au convocat 5 întalniri comune cu membrii Acordului de parteneriat și a altor persoane interesate.
În cadrul acestor întalniri au participat atât partenerii acordului de parteneriat informal cât și actori locali, reprezentanți ai UAT-urilor, prioritizându-se domeniile de dezvoltare din teritoriu, identificarea tipurilor de intervenții prioritare și s-au expus idei de proiecte.
În cadrul acestor 5 întâlniri comune, organizate la Primăria Comunei Dorna Candrenilor în data de 23.10.2023 -(31 de participanți), la Primăria Comunei Ciocănești în data de 23.10.2023 (31 de participanți), la Primăria Orașului Vatra Dornei în data de 24.10.2023 -(35 de participanți), la Primăria Comunei Dorna Arini în data de 24.10.2023 -(31 de participanți) și la Sediul GAL Bazinul Dornelor în data de 31.10.2023 -( 63 participanți).
În cadrul întâlnirilor comune s-au distribuit materiale de promovare, și anume: afișe, sacoșe, agende și pixuri.