a) Sprijin pentru copiii vulnerabili și familiile acestora
b) acțiuni care vizează unitatea de învățământ
c) acces copii vulnerabili la excursii, vizite, tabere (de exemplu: creație, sport, diverse tematici), evenimente culturale si educaționale, schimburi de experiența rural-urban, alte acțiuni similare etc.
Indicatorii intervenției:
Teritoriul vizat de SDL: municipiul Vatra Dornei, orașul Broșteni și comunele Cârlibaba, Ciocănești, Coșna, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Bilbor
Durata estimată a proiectului (nr. de luni): 36
Justificarea intervenției:
Pe baza nevoilor identificate în teritoriu această intervenție va raspunde dezvoltarii serviciilor sociale, sprijinului copiilor vulnerabili și familiilor acestora, dar și acțiunilor care vizeaza unitatile de învățământ și accesul copiilor vulnerabili la excursii , vizite , tabere. In teritoriu sunt functionale centre de zi, programele after -school, activități non formale, centre de recuperare psiho - motorie, care si-au exprimat interesul de a- și susține activitățile prin aplicarea pe această interveție. În acest sens am primit adresele atașate în Anexa 7.
Buget estimativ (euro) /proiect
201.000 Euro Valoare maximă procentuală pentru acțiunile de tip c 20 %
Surse de finanţare
Se vor respecta prevederile din Ghidul Solicitantului – condiții generale PIDS.
Tipul sprijinului si alte informaţii legate de acordarea sprijinului
Rambursarea costurilor eligibile efectiv suportate de către beneficiar
Se vor respecta prevederile OUG nr. 133/2021 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 alocate României din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul de coeziune, Fondul social european Plus, Fondul pentru o tranziție justă.
Grupurile țintă conform art. 22 alin. (3) litera (d) punctul (iii) din RDC
Valoarea adăugată a intervenției adusă în teritoriul GAL
Reducerea gradului de sărăcie și a riscului de excluziune socială, prin facilitarea accesului comunităților dezavantajate la structuri de integrare socio-economică (prin educația școlară a copiilor). Îmbunătățirea serviciilor sociale deja existente și care deservesc prin activitatea lor o populație mai restrânsă până la momentul actual, dar care se vor extinde și își vor eficientiza procesul de funcționare, reprezintă o valoare adăugată importantă pentru populația deservită.
Sustenabilitatea intervenției după încheierea perioadei de finanțare
După finalizarea perioadei de implementare, se menține obligația beneficiarului și a
membrilor Parteneriatului de a asigura sustenabilitatea și durabilitatea proiectului, conform
specificațiilor asumate pentru minim 6 luni.